Dizayn Yeni Nesil PPR Serisi ile iş yapmak daha kolay, tesisatlar daha güvenli!
Dizayn Grup’un uzun süreli ar-ge faaliyetlerinin sonucunda PPR ham maddeden ürettiği ve hem kimyasal maddelere karşı dayanıklı, hem de yüksek basınç dayanımına sahip boru ve ek parçalardan oluşan; kaynak kolaylığı, estetik tasarım, sızdırmazlık gibi üstün özelliklerle pazara sunulan yeni nesil PPR serisi inşaat projelerine, uygulayıcılara ve kullanıcılara büyük avantajlar sağlıyor.
Dizayn Yeni Nesil PPR Serisi'nin Teknik Üstünlükleri:
Su daha kolay akıyor, tesisatların verimi artıyor
Dizayn Yeni nesil PPR ek parçalarda yerel kayıp katsayıları %30 daha düşüktür. Ek parça içerisinden geçen su, Dizayn Yeni Nesil PPR ek parçalarda sunulan kolay geçiş ile minimum kayıpla ek parçayı terk eder. Dizayn Yeni Nesil PPR ek parçaların benzersiz konik yapısı, %30 daha az yerel kayıp sağlayan iç tasarımları ve cüruf oluşturmayan kaynak sistemi ile daha rahat ve daha güçlü su akışı, daha fazla performans sağlanır.
Dizayn Metalli PPR Ek Parçalar ile artık tek damla sızmayacak
Dizayn PPR Serisi için özel olarak geliştirilen patentli teknoloji sayeisnde metal ve plastik moleküler olarak birleşti, birbirinden ayrılmaz tek bir malzeme haline geldi. Böylece, dünyada ilk kez metal ile plastik arası sızdırma %100 engellendi.
Tork kuvvetlerine ve dönmeye 5 kat daha dayanıklı
Dizayn PPR serisinin moleküler birleşimi, tork dayanımında da büyük fark gösteriyor. 5 kat daha fazla tork dayanımına sahip Dizayn PPR serisi, en güçlü döndürmelere bile dayanıyor, üstelik asla sızdırmıyor!
Ustalarımız için bir kolayını düşündük
Ustaların işini kolaylaştıracak şekilde tasarlanan Dizayn PPR boru ve ek parçaları, tırtıklı boru dış ve ek parça metal yüzeyleri ile daha güvenilir, daha kolay ve daha hızlı uygulama avantajı sunuyor.
Daha az zamanda, daha temiz kaynaklar
Dünyada ilk kez PPR borular tırtıklı üretilerek kaynak paftasına sürtünen yüzey azaltıldı, böylece kaynak süreleri düşürüldü ve enerji ve zaman tasarrufu sağlandı. Üstelik Dizayn PPR borularda paftanın eritme sırasında çıkardığı ve çirkin bir görüntü oluşturan plastik atıklar dışarı çıkmıyor, tertemiz kaynaklar yapılıyor. Hem de hızla ve kolayca! Dizayn Yeni Nesil PPR Serisi ile ustalarımız, normal koşullarda mevcut ürünler ile bir günde yaptıkları kaynağın artık iki katını yapabilecek.
Dizayn Yeni Nesil PPR Borular ile Mükemmel Şap Uyumu
Tırtıklı yüzey sayesinde boruların şap uyumu artıyor, şap içinde hareket etmeyen borular tesisatın ömrünü uzatıyor.
PPR boru kullanımda aşağıdaki maddelere dikkat edilmelidir:
1. Boruların montaj öncesi ve montaj sonrasında darbe alması engellenmeli, çarpmalara karşı korunmalıdır.
2. PPR boruların montaj öncesinde ve tesisat kurulumundan sonra uzun süre UV ışınına maruz kalması engellenmelidir. Tesisat kurulumunda sonra UV ışınlarına maruz kalan bölgeler izole edilmelidir.
3. Tamamlanan tesisatlara tesisat basınç testi yapılmalıdır (DIN 1988). Basınç testinin şebeke basıncı ile yapılması yanlıştır. Tesisat basınç testi tesisat tamamlandıktan d-sonra çalışma basıncının 1,5 katında (15 bar) en az 2 saat test edilmelidir.
4. PPR boru tesisatları donma tehlikesine karşı korunmalıdır. Donma riskinin olduğu bölgelerde yalıtım yapılmalıdır. Tesisat kullanılmayacak ise tesisattaki su boşaltılmalı ve boruların donma neticesinde oluşacak yüksek basınçlar nedeni ile zarar görmesi engellenmelidir.
5. Şofben v.b. gibi cihazlarda anlık oluşan yüksek sıcaklıklar nedeni ile sıcak su çıkış hattının ilk 1-1,5 metrelik bölümünde metal boru tercih edilmeli ve daha sonra ppr boruya geçiş sağlanmalıdır. Bu sayede olası problemler engellenmiş olacaktır.
6. Kaynak işleminde kullanılan kaynak paftalarının standartlara uygun olmasına dikkat edilmelidir. Teflonu yıpranmış paftalar ile kaynak işlemi yapılmamalıdır.
7. Bağlantılarda konik dişli ek parçalar kullanılmamalıdır.
8. Kirli boru ve ek parçaları temizlenmeden kullanılmamalıdır.
9. Metalli ek parça montajlarında aşırı sıkmalardan kaçınılmalıdır.
10. Boruların kesilmesinde kullanılacak makaslarının keskin olmasına dikkat edilmelidir.
11. Genleşmelerin (uzama ve kısalma) kompanse edilebilmesi için teknik kataloglardan faydalanılmalıdır.